NIEUWS

HOUD DEZE PAGINA IN DE GATEN VOOR MEER NIEUWS

 

Aanvraag omgevingsvergunning ingediend

Geplaatst op: 1-2-2023

Op 27 januari 2023 heeft SVZ Bedrijfsonroerend Goed BV uit Hoogeveen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend bij gemeente Hoogeveen. Met deze aanvraag vraagt SVZ om de voormalige Graanfabriek van Agrifirm te slopen en 162 appartementen te bouwen voor ongeveer 420 arbeidsmigranten op de hoek van de Dr. Anton Philipsstraat en de Kanaalweg.

De gemeente heeft nu acht weken om te besluiten over de vergunning (24 maart 2023). De gemeente kan de beslistermijn eenmalig verlengen met zes weken. Wanneer de gemeente de omgevingsvergunning toekent, wordt dit gepubliceerd op www.officielebekendmakingen.nl.

Overleg met omwonenden
SVZ heeft het afgelopen jaar meerdere bijeenkomsten georganiseerd voor de directe omgeving van de voormalig graanfabriek van Agrifirm. Dankzij het overleg met direct omwonenden en bedrijven is het plan aangepast. Zo is de inrichting van het terrein en de kades groener ingericht.

Reguliere procedure
Na verlening van de omgevingsvergunning, kunnen belanghebbenden binnen 6 weken een bezwaar indienen. Als er bezwaren binnenkomen bij de gemeente, dan gaat de onafhankelijke bezwarencommissie deze onderzoeken. Meestal organiseert de commissie een zitting om de bezwaarmakers te horen. De bezwarencommissie brengt dan een advies uit aan het College van B&W. Uiteindelijk besluit het College van B&W of de omgevingsvergunning definitief wordt vergund.


Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. .